– un fel ca un plan arhitectural pentru construirea unei case. Cu cât planul este mai clar, cu atât finalizarea casei este mai la timp și cu succes. Și cu cât planul este mai clar, cu atât este mai probabil ca acesta să fie aprobat de consilierul dumneavoastră sau de comisia de disertație, cu o mare lucrari de licente probabilitate ca și lucrarea finală să fie acceptată. Prin urmare, o propunere bine făcută, acceptabilă, este un fel de contract personal între dvs., candidatul și supervizorul dumneavoastră.
Nu uitați să includeți un titlu în expunerea dvs. Este uimitor cât de des titlul este lăsat pentru sfârșitul scrisului elevului și apoi cumva uitat când este pregătită propunerea. O expunere bună are un titlu bun și este primul lucru care ajută cititorul să înțeleagă natura lucrării tale. Folosește-l cu înțelepciune! Lucrează la titlul tău la începutul procesului și revede-l des. Este ușor pentru un cititor să identifice acele propuneri în care titlul a fost concentrat de către student.
Este important ca propunerea dvs. de cercetare să fie organizată în jurul unui set de întrebări care să vă ghideze cercetarea. Când selectați aceste întrebări directoare, încercați să le scrieți astfel încât să vă încadreze cercetarea și să o puneți în perspectivă cu alte cercetări. Aceste întrebări trebuie să servească pentru a stabili legătura dintre cercetarea dumneavoastră și alte cercetări care v-au precedat. Întrebările dvs. de cercetare ar trebui să arate clar relația dintre cercetarea dvs. și domeniul dvs. de studiu. Nu vă lăsați duși de cap în acest moment și restrângeți-vă întrebările. Trebuie să începeți cu întrebări relaționale largi.
Acum, iată câteva idei cu privire la definirea proiectului dumneavoastră de cercetare prin propunerea dumneavoastră:
Alege-ți cu înțelepciune metodologia. Nu te grăbi să fugi de la utilizarea unei metodologii cantitative pentru că te temi de folosirea statisticilor. O abordare calitativă a cercetării poate aduce înțelegeri noi și interesante, dar nu ar trebui să fie întreprinsă din cauza fricii de cercetare cantitativă. Un studiu de cercetare cantitativă bine conceput poate fi adesea realizat în moduri foarte clare și directe. Un studiu similar de natură calitativă necesită, de obicei, mult mai mult timp și o povară uriașă pentru a crea noi căi de analiză acolo unde anterior nu existase o cale. Uneori, o metodologie combinată are cel mai mult sens. Puteți combina un studiu preliminar calitativ (pentru a vă defini mai clar populația, pentru a vă dezvolta instrumentația mai specific sau pentru a stabili ipoteze pentru investigare) cu un studiu principal cantitativ pentru a obține un proiect de cercetare care funcționează bine.
Acum, sunteți gata să vă scrieți expunerea de cercetare. Expunerea pentru Global Studies are o structură implicită de expunere, după cum urmează:
- Structura
- Problemă de cercetare (elaborată, cu argumente)
- Care serie de întrebări (teoretice, practice, sociale) este punctul de plecare al muncii dvs.?
- Care este întrebarea concretă de cercetare la care munca dumneavoastră ar trebui să ofere un răspuns științific?
- De ce ați ales această temă, ce vă motivează pentru această lucrare de cercetare?
(b) Stadiul tehnicii (elaborat)
- Ce cercetare asupra subiectului dumneavoastră a fost deja făcută și cum se va raporta propria dvs. contribuție la aceasta?
(c) Metodologie (elaborată)
- Ce pași de lucru și ce abordări ar trebui să conducă la rezultatele dorite?
- Ce metode sunt disponibile în cadrul disciplinei sau interdisciplinare?
(d) Surse (în detaliu)
- Ce surse sunt disponibile și cu care doriți să lucrați?
- Cum veți evalua sursele?
În ce formă vă sunt disponibile?
- Ce limite doriți să stabiliți pentru cercetarea dvs. de literatură și surse?
Comentariu: Doar puține subiecte din Studiile Globale pot fi tratate presupunând că s-ar putea obține o imagine de ansamblu asupra întregii literaturi disponibile la nivel mondial. Prin urmare, este necesară o delimitare reflectată.
Presupunând că ați făcut o treabă bună de „gândit” la proiectul dvs. de cercetare, sunteți gata să pregătiți efectiv propunerea. Un cuvânt de precauție – acei studenți care au tendința de a avea probleme în a veni cu o propunere viabilă sunt deseori cei care au încercat să se grăbească prin partea „gândește-te la asta” și trec prea repede pentru a încerca să scrie propunerea. Iată o verificare finală. Te descrie fiecare dintre aceste afirmații? Dacă o fac, sunteți gata să vă pregătiți propunerea de cercetare.